Solve Coagula Design / ent Kalman Kauneus


”Solve et coagula”
”Liuota ja jähmennä”, jossa ”liuottaminen” tarkoittaa kemiallisten sidosten murtamista ja”jähmentäminen” taas kuvaa prosessia, joka tuo aineen osaset jälleen takaisin yhteen, mutta uudessa ja jalommassa muodossa. Mitään uutta ei voida rakentaa ennen kuin teemme tilaa, rikkoen ehkä vanhaa.

Liikkeen nimi syntyi ajatuksesta luoda kauniita asioita ehkä ei niin arvostetuista asioista, kuten metsästyksestä jääneistä luista. Haluan yhdistää taiteessani ja koruissani vastakkaisia ​​elementtejä ja haastaa ajattelumalleja siitä, mikä voi olla kaunista.

Solve Coagula Design keskittyy pääosin luu ja kuparigalvanoituihin koruihin ja asusteisiin, mutta muutakin mahdollista voi olla jossain vaiheessa tulossa.

KUKA?

Olen pian keski-ikäinen yrittäjä, joka asuu Virossa Tallinnan vanhan kaupunginmuurin vieressä mieheni kanssa. Yritän nauttia elämästä maksimaalisesti ja saada siitä kaiken irti, kun vielä olemme täällä. Tykkään käydä musiikkikonserteissa ja festivaaleilla, rakastan taidetta eri muodoissa ja nautin hyvästä ruoasta ja viinistä, pähkinänkuoressa.

Olen kotoisin Itä-Suomesta, vaikka olen asunut suurimman osan elämästäni Helsingissä. Minulla on ollut oma tatuointistudio nimeltä ”Kivun Kauneus” vuodesta 2011 alkaen.

Olen vuosia kerännyt luita ja kummallisuuksia eri puolilta maailmaa ja nurkissa alkoi pyörimään niin sanotusti ylimääräisiä luita. Päätin alkaa valmistamaan näitä koruja itselleni, mutta kuten useimmat muutkin asiat, se karkasi käsistä.

Etiikka:

Haluan kunnioittaa elämän kiertokulkua ja niitä, jotka ovat olleet täällä ennen meitä. Haluan ajatella tavallaan nostavani koruilla jo eletyn elämän arvoa ja antavani sille jatkoaikaa tässä maailmassa.

Huomioithan, että kaikki käyttämäni luut ym. ovat eettisistä lähteistä, eikä ainuttakaan eläintä ole metsästetty korumateriaalien vuoksi. Suurin osa luista on tutuilta metsästäjiltä joko Itä- tai Etelä-Suomesta, osa on yksityisistä kokoelmista ja osa on kerätty luonnosta kuollessaan.

KAUPPA:
Solve Coagula Design

Made by nature, touched by alchemy.

Translate »