Ennen & Jälkeen Tatuoinnin

Tatuoinnin ottaminen saattaa jännittää ja jopa pelottaa, joten tässä muutamia vinkkejä auttamaan tatuointipäivään ( ja sen jälkeen):

  • Pyrin suunnittelemaan tatuoinnin n +-1 viikkoa etukäteen, jolloin lähetän sinulle luonnoksen tatuoinnista. Jos haluat muuttaa jotakin, niin tässä vaiheessa muutosten kertominen on helpointa ja mielellään niin, että kaikki muutostoiveet on samassa sähköpostissa ( ei niin, että infoja joutuu ns nyppimään yksi kerrallaan sadan sähköpostin turvin). Tällä säästetään aikaa ja ollaan pikkasen tehokkaampia.
  • Jos ihosi on kuiva, niin aloita tatuoitavan alueen hoito n 2 vko ennen. Rasvaa ja kuori ihoa, helli sitä oikein kunnolla. Tämä auttaa niin varsinaiseen tekoprosessiin kuin tatuoinnin jälkihoitoonkin.
  • Pyri nukkumaan tatuointia edeltävä yö hyvin. Kehosi kestää paremmin stressiä kun se on levännyt.
  • Syö tukeva aamiainen ja ota eväitä mukaan! Studiolta löytyy pientä naposteltavaa, mutta isommat eväät tai omat lempparit kannattaa ottaa mukaan! Kehosi tuottaa adrenaliinia tatuointiprosessin aikana, joka taas käyttää polttoaineenaan verensokeria, joten sokeritasoista huolehtiminen on tärkeää!
  • Mukavat vaatteet/kengät. Älä pue ns parhaita vaatteita.
    Yritän työskennellä siististi, mutta aina voi tapahtua vahinkoja ja esimerkiksi mustetta päätyä vaatteisiin, tai jalkapöytä voi turvota, jolloin se ei ehkä mahdu niihin kauneimpiin korkkareihin tai tiukimpiin maihareihin. Mieti siis mihin tatuointi on tulossa ja pukeudu sen mukaan.
  • Etenkin isommissa tatuoinneissa tatuoitu alue saattaa kuumottaa,punoittaa ja jopa turvota pariksikin päiväksi teon jälkeen. Särkylääkettä voi ottaa mahdolliseen pakotukseen (ibuprofeiini ja parasetamol). Parhaiten kuitenkin auttaa kylmä, eli jääpussilla hauduttelu. Älä kuitenkaan kohdista jääpussia suoraan tatuointiin (ettei iho palellu) vaan esimerkiksi paidan läpi.
  • Tatuoinneilla on väritakuu 6kk. Jos tatuoinnissasi ilmenee korjattavaa, niin otathan yhteyttä pikimmiten.
Translate »