ENNEN LÄVISTYSTÄ

Lävistyksen ottaminen jännittää usein kovempaakin karjua. Alla on muutama niksi helpottamaan tulevaa prosessia.

Ethän raahaa paikalle koko sukuasi, serkkujasi ja ystäviäsi. Henkisen tuen ja turvan voit ottaa mukaan, mutta annathan myös lävistäjälle työrauhan.
Tule paikalle hyvin leväneenä. Kunnon yöunet auttavat kroppaasi jaksamaan lävistyksen aiheuttaman mahdollisen kivun.

Älä juo alkoholia edellisenä tai kuluvana päivänä, kun tulet ottamaan lävistystä. Alkoholi ohentaa verta, joten tämä saattaa pahimmassa tapauksessa estää lävistysprosessin kokonaan.
Myös mahdolliset sairaudet tai lääkkeet saattavat estää lävistyksen tekemisen. Kysythän lisää lävistäjältäsi.
Syö ja juo hyvin ennen lävistyksen ottoa. Liian alhainen verensokeri saattaa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa pyörtymisen.
Mahdollisesta puudutuksesta kannattaa kysyä lisää. Apteekista on saatavana Emla- tai Tapin-nimistä voidetta jolla alue voidaan puuduttaa. Voide tulee levittää vähintään tunti ennen lävistyksen tekemistä ja “pakkailla” ilmatiiviisti kelmuun. Vaikutusaikaa voiteella on yleensä keskimäärin  noin tunti.
Huomioithan lävistyksen sijainnin kehossasi ja pukeudut sen mukaan. Esimerkiksi vyötärön korkuiset farkut ja napalävistys eivät ole ystäviä keskenään!

Iso EI lävistykselle jos :
-Jos olet humalassa tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena (myös krapula lasketaan tähän !!!!)
-Olet raskaana tai imetät
– Olet alle 16-vuotias.  (nännit k-18) Poikkeuksista voidaan keskustella huoltajan läsnäollessa.
-Lävistykset tehdään aina asiakkaan kehon anatomian mukaan. Valitettavasti kaikkia lävistyksiä ei voi tehdä kaikille joko turvallisuussyistä tai uloskasvun riskin vuoksi.

Näin varaat ajan.