ARPITATUOINNIN HOITO-OHJE

Hoitoon tarvitset:
* antiseptista saippuaa
* hienoa sokeria
* valkovaseliinia
* tuorekelmua
* ihoteippiä
* pehmeän hammasharjan

Päivänä, jolloin arpitatuointi on tehty, se tarvitsee puhdistaa vain kerran. Muulloin pesu tulee suorittaa kolmesti päivässä. Tätä on hyvä jatkaa 7-10 päivää tai niin kauan kuin tekijä neuvoo. Toivomme, että tulet näyttämään arpea tai lähetät kuvan meille 4, 7 ja 10 päivää tekemisen jälkeen.

Ennen haavan puhdistamista pese ja desinfioi kätesi. Kertakäyttöisten kumihanskojen käyttö on suositeltavaa.

Tee saippuasta ja sokerista tahna, jolla hierot haavaa, jotta rupea ei pääse muodostumaan ja haava pysyy auki. Pehmeä hammasharja on tähän myös hyvä apuväline. Hierominen ja harjaaminen on hyvä suorittaa haavan suuntaisesti, jotta kuvio pysyy tasaisena.

Pesun jälkeen huuhtele arpitatuointi kunnolla, jotta siihen ei jää sokeria. Kuivaa painelemalla puhtaalla, nukkaamattomalla pyyhkeellä tai paperilla. Hiero haavaan paksu kerros vaseliinia ja peitä tiukasti kelmulla niin ettei haava pääse hengittämään eikä sinne pääse bakteereja. Suositeltavaa on teipata kelmu kunnolla paikoilleen.

Noin viikon kelmuttelun jälkeen hoida arpitatuointia vielä pesemällä antiseptisella saippualla kerran päivässä kunnes iho on täysin parantunut.

Vältä uintia, saunomista ja liottamista, ne vaikuttavat paranemiseen ja tulehdusriski kasvaa.

Arpitatuointi paranee noin 1-2 viikkoa.

Jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä:
puh. 044-7060 666
Hämeentie 21
00500 Helsinki
www.kivunkauneus.fi
info@kivunkauneus.fi
www.facebook.com/kivunkauneus